2022 YAZ TRENDLERİ

Sonunda beklenen yaz geldi. İş yoğunluğu, toplantı koşturmacası ve planların getirdiği yorgunluk, yerini güneşin sıcaklığına bırakıyor. Trendlere göre gardıroplar yenileniyor, ev dekorasyonlarına parçalar ekleniyor, tatil planları yapılıyor. Peki 2022 yazında bizleri neler bekliyor?
2022 YAZ TRENDLERİ

2022 Yaz Ev Dekorasyon Trendleri



Ev, birçok insanın en çok vakit geçirdiği mekan... Bu sebeple dekorasyon tarzının kişiyi mutlu etmesi ve konforlu hissettirmesi çok önemli… 2022 ev dekorasyon trendlerinde bazı stiller ve malzemeler öne çıkıyor.


2022 ev dekorasyon trendleri


Mobilyalarda ve dekoratif ürünlerde sıklıkla kullanılan doğal ahşaplar hayatın bir parçası olarak trend listelerinde ilk sıraları alıyor. Doğal ahşaptan üretilen masa, sandalye, karyola, dolap, çalışma masası ve şifonyer gibi mobilyaların yanı sıra dekoratif sehpalar, hasır sepetler, duvar panoları, jüt ipler kullanılarak üretilen çeşitli dekoratif ürünler 2022 trendler listesinde ön plana çıkıyor. Ahşap malzemelerin evlere kattığı doğal ve samimi hava bu yaz çok seviliyor. Uzun ömürlü kullanımları ve gerektiği zaman marangoz yardımıyla yenilenmeleri, ahşap malzemeleri sürdürülebilir bir hale getiriyor.



Bu yılın öne çıkan trendlerinden biri de el yapımı mobilyaların ve dekorasyon ürünlerinin, seri üretim olanlara göre çok daha fazla tercih edilmesi… Eski mobilyaların tamamen el işçiliğiyle dönüştürülerek yeni hale getirilmesi ya da özel üretim olan mobilyaların evlerde daha sıklıkla kullanılması da 2022 trendleri arasında yer alıyor.



2022 yaz dekorasyon trendlerinde, köşeli ya da geometrik şekillere sahip olan mobilyalar ve dekoratif ürünler yerine kullanılan daha yuvarlak ve bombeli olan ürünler tercih ediliyor. Kıvrılmış hatlar, bombeli detaylar, yuvarlak dekorasyon ürünleri ve farklı materyallerin birbirleri ile kombinlenmesi en son ev dekorasyon trendleri arasında yer alıyor ve çok seviliyor.



Bununla birlikte, yazın gelişiyle evler de yeşilleniyor. Bitkiler, bu yaz evlerin ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Dekore edilen alanın büyüklüğüne göre seçilecek çeşitli bitkiler, ev dekorasyonunda fark yaratıyor. Ayrıca, bu yaz dekorasyon dünyasında doğallığın daha da ön plana çıktığı renkler yer alıyor. Doğaya vurgu yapan mavi, yeşil ve kahve tonları evlerde çok kullanılıyor. Teknoloji evlerde daha çok hissedilmeye başlanıyor. Mobil uygulamalarla kontrol edilebilen ampuller ve beyaz eşyalar dikkat çeken dekorasyon trendlerinden…



Her Yer Rengarenk


2022 yazının trend renkleri


İçinde bulunduğumuz dönem post pandemi olarak anılıyor. Dünya genelinde pandemi ile geçen birkaç yorucu yılın ardından silkelenmenin yolu, rengarenk giyinip ruha pozitif enerji vermekten geçiyor. 2022 yaz trendleri içerisinde birbirinden canlı renkler bir araya geliyor. Sakız rengi, Sudan kahvesi, popcorn rengi, orkide çiçeği rengi, supersonic mavi, çağlayan yeşili, mercan gülü rengi, turuncu ve kahve tonları, kırılgan filiz rengi, very peri ve mor tonları 2022 yazının trend renkleri içerisinde yer alıyor.



2022 Yaz Moda Trendleri


2022 Yaz Moda Trendleri


2022 yaz modası içerisinde eskiye, nostaljiye yönelik harika bir trend var. Okul yıllarını andıran parçalar… V yaka kazaklar, polo yaka tişörtler ve bu tarzda gömlek modelleri bu trendin ana parçalarından biri.


Yaza ‘’hoş geldin’’ demenin en iyi yollarından biri fırfırlı ve hafif etekler… Ayrıca otantik ve etnik desenlere sahip etek modelleri de çok beğeniliyor. Beyaz bir bluz veya tişört ile kombinlenen eteklerle 2022 trendlerine göz kırpılabilir ve sportif şıklık yakalanabilir.


Bu yaz 2000'lerin başından izler var: Y2K! 90’lı yılların sonu, 2000’lerin başında bilgisayar sistemlerinde meydana gelen hatanın adı Y2K… Düşük bel jean, büyük kemer, renkli crop top gibi pek çok sembolik parçası bulunan Y2K tarzı pek çok yeni nesil modelde görülebilir.


2022 trendinin olmazsa olmaz parçalarından biri de balıkçı şapkaları… Güneşin sıcaklığının hissedileceği yaz aylarında hem işlevi hem de estetiği ile öne çıkan balıkçı şapkaları, hem kadın hem de erkekler için sade ve renkli çeşitler sunuyor. Ayrıca balıkçı şapkalarını güneş gözlükleriyle de kombinlemek mümkün.


Asimetrik kesimler, derin V dekolteler, cut-out kesimli bluz ve elbiseler bu yaza hakim oluyor. Ayrıca beyaz renk, yaz mevsiminde de temizlik ve saflığıyla ön plana çıkıyor. Bluzlar, davet elbiseleri, günlük kıyafetler… Yapılacak her planda beyaz rengin sadeliği göze çarpabilir.


 Maksi etek

Bu yaz maksi boy etekleri pek çok moda otoritesi koleksiyonlarına ekliyor. Maksi eteklerin özellikle otantik ve yerel desenler ile donatılanları çok fazla tercih ediliyor.


Blazer ve şort ikilisi buluşuyor. İş hayatının ve resmî ortamların vazgeçilmez parçalarından blazer ceketler ile kombinlenmiş harika şortlarla sportif ruhlar ortaya çıkıyor. Resmi hayat ile özdeşleşen blazer ceketler, sokak ruhuna dahil oluyor.


Neon renksiz yaz olur mu? Bu yaz yeşil, sarı, turuncu, mavi, pembe gibi renklerde neon etkisi görülüyor. Ayrıca bikini üstleri ve büstiyerlerde, tişörtlerin üzerinde, gömleklerin içinde ve uzun eteklerin tamamlayıcısı olarak bu yaz sokağa taşınıyor.


Yazın keyifli geçmesi dileğiyle…


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DÜĞMENİN İLGİNÇ TARİHİ YOLCULUĞU

DÜĞMENİN İLGİNÇ TARİHİ YOLCULUĞU

İnsanın sosyal bir varlık olarak kendinin farkında olması ve medeniyeti inşa etmeye başlaması ile birlikte, giyinmek sadece bir ihtiyaç olmakla kalmayıp aynı zamanda bir statü göstergesi haline geldi.
DÜNYA ÜZERİNDE EN ÜNLÜ GEZGİNLERİN BİLE KEŞFEDEMEDİĞİ YERLER

DÜNYA ÜZERİNDE EN ÜNLÜ GEZGİNLERİN BİLE KEŞFEDEMEDİĞİ YERLER

Yaşadığımız yüzyılda dünya üzerinde hala keşfedilmemiş yerlerin olduğunu düşünmek imkansız gibi gelse de aslında böyle bir gerçek var.
SENTETİK MEDYA İLE GERÇEKLİK ALGINIZ DEĞİŞECEK

SENTETİK MEDYA İLE GERÇEKLİK ALGINIZ DEĞİŞECEK

Son yıllarda hızla popülerliğini artıran sentetik medya, teknolojinin yeni ve yükselen yıldızı olmaya aday. Yapay zekânın ön planda olduğu bu teknoloji ile içerik oluşturma anlayışımız kadar içeriği tüketme biçimimiz de tamamen değişecek. Üstelik bu yeni nesil olgu, gerçeklik algımızı da baştan aşağı manipüle edebilecek güçte.